2011.10.17.
21:01

Írta: hokfigyelo

Hök-botrány a Debreceni Egyetemen?

Választási csalást sugalló levelet kapott szerkesztőségünk, amiben felteszi szerzője a kérdést, hogy kerülhet be a hallgatói önkormányzatba olyan tag, aki 7 éve végzi az egyetemet.

Október 3. és 7. között zajlott a Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán a hallgatói önkormányzat képviselőinek választása. A szavazást a "nagy HÖK" (a kari HÖK-ök fölött álló Egyetemi HÖK) "felügyelte", melynek élén lassan tíz éve már Körösparti Péter áll (aki egyébként a HÖOK alelnöke is). Október 9-én, vasárnap az eredmény is megszületett, amit a Kar hallgatói csodálkozással fogadtak. Csodálkoztak, mert az általuk favorizált, korrekt és népszerű hallgatók nem kerültek be. Nem kerültek be azok, akik a hallgatóknak az életét már a gólyatáborban is segítette (instruktorok).

Nem kerültek be azok, akik a hallgatói életben, a rendezvények szervezésében már évek óta segédkeznek. Nem kerültek be azok, akik a tanulmányi ügyekben, szociális eljárásokban hallgatótársaikat többször kisegítették. Felvetődik a kérdés, hogy akkor vajon ki került be, kiknek gyűlt össze a legtöbb szavazat!? Bekerült az, aki már hetedik éve próbálja elvégezni az egyetemet (eddig sikertelenül) és a 7 éve alatt semmilyen hallgatói életben nem vett részt! (vajon ki szavazott rá???) Bekerült az, aki feladatára, kötelességére legyintve otthagyta a gólyatábort, ezzel cserbenhagyva és magára haragítva hallgatótársait! (vajon ki szavazott rá)

Bekerült az, aki már egyszer volt HÖK-ös, de akkor megbízhatatlan volt, anyagi kárt okozott a szervezetnek, ezért az akkori tagok megkérték lépjen ki!(vajon rá ki szavazott?) És bekerült az, aki ezelőtt egy másik kar hallgatója volt. A BTK-ra járt, hogy hogy nem, éppen arra a karra, amelyre a "nagy hök" elnöke is. Vajon rá ki szavazott, mikor a Közgáz épületében talán még csak a büfében járt, hiszen az elmúlt félév(ek)ben passzív hallgatói jogviszonya volt!

Hogy választási csalás történt-e, én nem tudom, ezt mindenki döntse el saját maga, de hogy az eredmény felettébb érdekes az biztos! A közgazdász hallgatók többsége eldöntötte mit gondol a választásról és döntésének hangot is ad aláírásával, vagy tüntetéssel! Ma délután 2 órakor(október 11. 14:00) demonstrációt tartanak az egyetem főépülete előtt, a szerintük igazságtalan és érvénytelen szavazás ellen, majd átvonulnak az Egyetemi HÖK irodához, ahol vezetőjük egy petíciót fog átnyújtani Körösparti Péternek. Ezt a petíciót megpróbálják a rektornak is átadni.

Választási csalás történt? Én nem mondom, hogy igen, de mindenestre a "nagy HÖK"-nek igencsak kedvez ez az eredmény. Az már pedig egy másik kérdés, hogy a választásokat szabályozó Egyetemi HÖK alapszabálya idejétmúlt és korrupcióra ad lehetőséget, hiszen például az urnát éppen az EHÖK irodában tartják esténként, de ezenkívül még több sarkalatos pontja is van a szabályzatnak.

Nem állítja senki, hogy a kommunista időkre hajazó választás történt, de a hallgatók igenis megkérdőjelezik az eredményt és ezzel kirobbant egy újabb hallgatói botrány!

M. P.

Forrás: civishír

Szólj hozzá!

Címkék: debrecen csalás civishír

A bejegyzés trackback címe:

https://hokfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr983310246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása