2013.02.20.
22:10

Írta: hokfigyelo

Újra itt a HÖK Figyelő!

Az elmúlt napok eseményei után úgy döntöttünk, újraindul a HÖK Figyelőt. Ohh yeah.. Ugye nem lepődött meg senki a náci ELTE BTK HÖK listáin? Mi szóltunk! A restart előtt a vádirat kedvéért összegyűjtenénk mi is történt az elmúlt napokban. Címszavakban:

Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK).

Újabb egyetemi lista: a Semmelweisen sem kímélték a lányokat

Listázás: felfüggesztették az ELTE BTK HÖK működését

Mi is történhetett valójában? Az ELTE BTK HÖK jó érzékkel nekiugrott az egyetemfoglalóknak. Alig egy hete egy egyértelműen Jobbikos fiatal csapat pedig ellentüntetést szervezett a Hallgatói Hálózat egyik megmozdulása mellé. A Jobbik néhány hónapja megpróbálta a saját céljaira felhasználni a HaHa és a HÖOK által kezdeményezett tiltakozó akciót, majd miután próbálkozásaik sikertelenek voltak, az ellehetetlenítéssel próbálkoztak meg. Eközben a HÖOK nekiállt Balogh miniszterrel tárgyalni, majd a végén kiderült, hogy jól átvágták őket a palánkon, viszont sikeresen összeugrasztották a Hallgatói Hálózat és a HÖOK vezetőit. Nem tudom mit gondoltak a HaHa tagjai, úgy tűnik nem értették meg, hogy a HÖOK egy maffia, és ott azonnal elvágja a konkurencia torkát, ahogy tudja. Hogyan lehetne úgy tovább dorbézolni, haveroknak kolit osztani, milliókat lenyúlni, visszaélni a szoctámmal, ha a hallgatók egyszer csak megtalálják a hangjukat. Öt-tíz éve a felsőoktatásban ragadt tolvaj banda.

Végre kiborult a bili, egymás után jelennek meg az eddig ki tudja hol őrizgetett anyagok. Ne legyen kétségetek afelől, hogy a Fidesz röhög a markába, és nem lennénk meglepődve, ha ők állnának a mostani kiszivárogtatás mögött is. Miért? A HaHa tiltakozó akciója kezd kifulladni, a HÖOK pedig könnyen megsemmisülhet ennek a botránynak a végére...

16896_452616614807522_1219296375_n.jpg"Pistának jó lesz - Kép az ELTE BTK 2009-es Gólyatáborából".

3 komment

Címkék: listázás HÖOK ELTE-BTK

A bejegyzés trackback címe:

https://hokfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135095054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épészmérnök 2013.02.20. 22:20:21

Az egész botrány mögött egy még nagyobb botrány áll: a HÖOK Alapszabálya.

Ezen alapszabály szerint
1. minden egyetemi hallgató tagja a HÖK-nek, akár akarja, akár nem
2. fejkvóta alapú, normatív támogatást kap a szervezet
3. a támogatást gazdasági tevékenységre fordíthatja.

Ez politikailag elfogadhatatlan egy demokráciában, hiszen állami szerv szintjére emel egy szervezetet, semmibe véve minden más esetleges szerveződést.
Gazdaságilag pedig a visszaélések melegágya.

Innen lehet letölteni az alapszabályt (online nem olvasható):
www.hook.hu/c/document_library/get_file?uuid=04cd9e9d-d50b-437b-955a-187d981ba089&groupId=12932

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.02.20. 22:55:21

Nem kizárt, hogy a Fidesz van mögötte, de mégsem életszerű teljesen. Ha ugyanis a lezárt tárgyalások után robbant, akkor több eredményt ér el. Sőt, ha eléri, hogy a HÖOK és a HaHa valami módon mégis kiegyezzen egymással és akkor robbant, akkor pláne.
De ettől még nem kizárt persze.
Ugyanakkor a szalámizás nem mindig rossz. Ha a penészes darabokat levágják, akkor kifejezetten hasznos lehet.

rifleman 2013.02.21. 01:26:14

Basszus, HK! Mit vártok tőlük?! Az egyik legférgesebb bagázs a világon!
Olyan pénzeket nyúlnak le, hogy csak lesne mindenki, ha kiderülne... HÖOK meg... Nekem azok után, hogy tavaly megszerveztek egy dísztüntetést (merthogy ők nagyon a röghözkötés stb ellen vannak ám), aztán szartak mindenre, és hagyták, hogy minden szar be legyen vezetve, nekem konkrétan undorszerv lett.
Nem tudom, hogy mennyi a manipuláció a kiszivárgott listákon, s tekintve, hogy az igazat nem valószínű, hogy valaha is megtudjuk, egy picit teszek is rá. Ha nem manipuláció, akkor nem ártana az összes egyetemen körülnézni, szerintem lennének még "meglepetések". Ha meg manipuláció: minden mítosznak van valamennyi valóságalapja.
Egyébként mind hök részről, mind kormányrészről hatalmas köszönet azért, hogy egyetemeink és főiskoláink nehezen felépített presztízsét (Mert bármily hihetetlen, van (illetve volt)) sikerült pár hónap alatt szinte lenullázni.
Ha eddig volt is olyan, aki mindezen rabszolgafeltételek mellett magyar egyetemen pallérozta volna elméjét, egy ilyen balhé után (ha van egy csöpp esze, és nem akar stricik kezei közé kerülni) messze elkerüli az egyetemeket. Nagyonidézőjeles "jobb" esetben abszolút, kevésbé jobb esetben elmegy külföldre tanulni, és ottmarad. Szép lassan csak eléri a Führer a célját (Führer=OV). Csak arra leszek kíváncsi, hogy kiket fog kibaszkodni innen, ha már csak ő maradt, meg a klikkje. (leszámítva azt a néhány gondolkodásra alkalmatlan zelótát, aki issza minden szavát -.-)
süti beállítások módosítása