2011.10.04.
13:09

Írta: hokfigyelo

Korábban írták IV.

HÖK, avagy a politikai élet iskolája

A legtöbb felsőoktatási intézményben külön kaszt a hallgatói érdekképviseletek tagjaié: annak gyakorlati iskolája, hogyan kell a pénzzel és a hatalommal bánni. Van olyan város, amelyet az egykori jogi kari hök irányít, szinte teljhatalommal.

Mivel a hallgatókon múlnak a legfontosabb személyi kérdések, rektorválasztás esetén zsarolhatják a jelölteket.

Ha egy jelölt van, akkor azzal, hogy nem szavazzák meg, ha pedig több jelölt van, akkor azzal, hogy arra szavaznak, aki az egyetemen belül nagyobb pénzügyi döntési lehetőségeket ad nekik. Óriási pénzekről van szó, egy nagy egyetem több pénzből gazdálkodik, mint egy megyei jogú város.

A hallgatói önkormányzatok a legtöbb helyen befolyásuk alá vonták a diákjóléti szolgáltatásokat. Klubokat, szórakozóhelyeket, büféket üzemeltetnek, vagy döntenek az üzemeltető személyéről.

A hallgatói önkormányzatok a legtöbb helyen szigorúan zárt csoportot képeznek.

Tagjaik gyakran „örök egyetemisták”, némelyikük a második-harmadik szakjára jár....

A teljes cikk a Nol.hu oldalán olvasóható.

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció höok hök nol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hokfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr763277633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása