2012.02.20.
11:35

Írta: hokfigyelo

Mit keres a HÖOK a Fidelitas rendezvényén?

De tényleg... Régen jelentkeztünk már, az utolsó bejegyzésünk óta lett tandíj, és jelentősen csökkentették a hallgatói keretlétszámokat. Két vérszegény tiltakozó akciót láthattunk, az egyiket a HÖOK szervezete - leadminisztrálandó az érdek-képviseleti kötelezettségeit - a másikat pedig az általunk egyébként kedvelt Hallgatói Hálózat.

Megy minden tovább a maga útján. Vesztesnek rövid távon a most végzős középiskolások tűnnek, de ha távolabbra tekintünk, komoly társadalmi költségei lesznek ennek a döntésnek. Elemezték ezt sokan, nem is feladatunk most ezzel foglalkozni, viszont a HÖOK teljesen impotens viselkedése vérlázító.

Miért is csodálkoznánk ezek után, hogy a HÖOK elnöke részt vett a Fidelitas Választmányának ülésén?

A Fidelitas választmányi elnöke szólt arról, hogy a pécsi választmányi ülés vendége volt Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Andrew Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, ők a területüket érintő témákról tartottak előadást. - 168 Óra Online

Nagy Dávid érdekes formáját választotta a tiltakozásnak. Miután elfogadták az új felsőoktatási törvényt, a HÖOK kussolt. Közben jól elleveleztek Kunhalmi Ágnes szocialista oktatáspolitikussal, egy kis "elmúltnyolcévezés" mindenre megoldás. Ezek után sikerült még előadást tartani a Fidelitas tagjainak, akik feltehetően ezek után hangosan fognak tiltakozni a felsőoktatási törvény ellen... Vagy nem?

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hokfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr114144945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2012.02.20. 13:43:40

Elég egyértelműnek látszik...

miro1 2012.02.20. 13:50:19

@is: Mint ahogy a Hallgatói hálózat baloldali- liberális érintettsége is.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2012.02.20. 14:00:24

@miro1: Még ha igaz is, akkor is van egy nagy különbség: a Hálózat nem a hallgatók hivatalos képviselete, hanem egy a körükben létrejött szervezet. Ilyet bárki csinálhat, bármilyen (a törvényekbe nem ütköző) indíttatással. Lásd az eredeti Jobbikot (Jobboldali Ifjúsági Közösség), csak hogy a másik oldalról is nézzünk példát.
A HÖOK-nak azonban érdekvédő szervezetként kell működnie, márpedig ezt most nagyon nem teszik meg.

easytiger 2012.02.20. 14:00:53

@miro1: na ne hülyéskedj. unom, hogy mindenki rögtön baloldali-liberális lesz, aki bírálja a kormány enyhén szólva is bírálható intézkedéseit.

LAVÓRVAGÁNY 2012.02.20. 14:57:40

Ki van meglepődve akármin, amit ezek a tetvek csinálnak? Bármit kinéztem belőlük eddig is, ezután is.

dzsugasvili 2012.02.20. 15:18:08

Tényleg durva. Dehát mindig is karrieristák voltak mint állat. Helyezkednek, na. 2006-10 között felszólaltak a tandíj ellen, mert ott döglődött a kormány, akkor merték, most meg a 2/3 túl nagy falat, itt meg benyalnak. Politikusok ezek is, a legundorítóbbjából.

frikazojd · http://kocs.ma 2012.02.20. 15:29:07

@easytiger: s/bírálható/bírálandó :)

szerintem a jelenlegi HÖK rendszert mar reg fel kellett volna akasztani, tagjait soha semmilyen allami dolog kozelebe nem engedni, majd ugyanezt az osszes kepviselovel.

pjm 2012.02.20. 15:56:36

MINDENKINEK meg van az ára. A gond az, hogy nagyjainknak NAGYON kevés is elég, sokszor az is, hogy ne fázzon az orruk a vezér fenekében...

webmestar 2012.02.20. 15:57:07

"az utolsó bejegyzésünk óta lett tandíj, és jelentősen csökkentették a hallgatói keretlétszámokat"

??? Tandíj eddig is volt, úgy hívták, hogy költségtérítéses forma és minden szakon indult ilyen. Ami változott: már nem mindenhol indul ÁLLAMI képzés. Az a baj, hogy az emberek azt sem tudják mi ellen kell tüntetni: nem a tandíj ellen, mert azt nem vezettek be, hanem a szar keretszámok a lényeg, és hogy a változtatást semmilyen felmérésre nem alapozták ill. senkivel sem működtek együtt (tehát az érintettek maradtak pont ki a dologból).

Igen, aki eddig mondjuk közgázos akart lenni államin, az most tandíjat fizet. De ez a keretszámok miatt van, szóval ilyen faszságot ne írjatok már le, lécci. Köszönöm.

pjm 2012.02.20. 15:58:48

A hallgatói hálózatnak, ha ellenzéki akar lenni sajnos az ellenzékkel kell egyet érteni. Mondjuk van egy ellenzék, aki grillezni jár a nagy vezírhez és mereven elzárkózik a vörösöktől, elhatárolódik még magától is:-))
Megválasztottátok őket élvezzétek a hatalmukat...

webmestar 2012.02.20. 15:59:06

@webmestar: mielőtt valaki mondaná: az előző kormány (tudom, elmúltnyolcév) bevezette a tandíjat, ami azt jelentette, hogy egyetlenegy olyan szak sem volt, ahol ne kellett volna fizetni!!! (más kérdés az, hogy a 105 e ft/félév mindenhol és a 300e/félév egy-két helyen végösszegben milyen relációban áll egymással)

Undortodox 2012.02.20. 16:01:12

Jómagam is voltam hökös egy vidéki egyetemen. Meg kell erősítenem sajnos, hogy a hökösök nagy többsége egy önző, törtető szar alak, aki a saját karrierjén kívül mindenkire szarik. Nálunk is volt többek között vastagon Fidelitasos átfedés. Érdekes módon Fiatal Baloldalas nem volt, nem mintha azok bármivel is jobbak lennének. Még a kari alelnöki posztokért is mérhetetlenül gusztustalan, zsarolással és egyéb finomságokkal tarkított hatalmi harcok mentek, nemhogy az elnöki posztokért, amelyekbe még más egyetemek hökös vezetői is bele-bele nyúlkáltak, a drága HÖOK-ról nem is beszélve. Amikor területi HÖOK tisztújítás közelgett egyenesen háború tört ki, nem ritkán helyi pártok és káderek aktív részvételével (persze nem hivatalosan). A Fidelitas pl. mindig ott kavargott valamit. Nem is várhatunk a politikai kultúrában változást, ha a huszonéves politikai pályáról álmodozó hökös gennyek pont olyanok, mint a parlamentben ücsörgő vén f@szok, sőt néha rosszabbak is.
Azonban általánosan kijelenteni, hogy minden hökös ilyen, az nagyon sértő. Rengeteget melóztam hökösként és nem sikkasztottam közben egy fillért sem, igaz havi pár ezer forint plusz ösztöndíjat kaptam érte (kevesebbet, mint 10.000 Ft). Ingyen is megcsináltam volna még mielőtt valaki nekem esik.
süti beállítások módosítása